I dag har Ronja og mormor bagt kanelsnegle.
Opskriften skulle nedskrives, så dem i Irland, samt forhåbentlig flere, kan få glæde af dem også.
De blev gode, spist er de snart……..
Opskriften kommer her:
50 g gær
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker el. honning
4½ dl mælk/vand
40 g smeltet el. fl. Margarine
1 æggehvide
Ca. 700 g hvedemel el. 200 g grahamsmel og 500 g hvedemel
Dejen røres til den er lind og hæver ½ time
Fyldet røres:
70 g blødt smør el. margarine
70 g sukker
2-3 tsk. Kanel
1 æggeblomme
Dejen hældes ud på et melet bord og bankes/rulles ud til en stor firkant (ca. 30 x 40 cm)
Fyldet smøres udover i jævnt lag.
Firkanten rulles til en pølse fra den smalle ende, og skæres nu i 1½ cm tykke skiver, som lægges på bageplade og trykkes lidt ud med fingrene.
Hæver endnu 15 min, og bages ved 220 grader i ca. 12 min. eller til de er gyldne.
Pyntes med kakaoglasur
Ingen kommentarer:
Send en kommentar